Lähde: Robert Kubica saanut tarjouksen F1-kisakuskin paikasta – myös Ferrari houkuttelee miestä riveihinsä

© Kuva: Getty Images

Robert Kubica on saanut tarjouksen ajaa toista Williamsia ensi F1-kaudella. Motorsport.comin tietojen mukaan puolalainen miettii tällä hetkellä tarkasti, tarttuuko hän siihen vai reservikuskin rooliin Ferrarilla.

Vakavan rallionnettomuuden jälkeen F1-karkeloista talvella 2011 poistunut Kubica pomppasi mukaan kesksuteluun tallipaikoista vuosi sitten. Tuolloin mies kävi taistoa Lance Strollin tallikaveruudesta, mutta lopulta Sergei Sirotkin vedi pidemmän korren. Kubica asettui kuitenkin talliin varakuljettajaksi ja perjantaitestaajaksi.

Williams on tipahtanut tällä kaudella sarjan pohjalle. Ensi kaudelle talli on nimittänyt vasta yhden kuljettajan, kun George Russell korvaa todennäköisesti isänsä ostamalle Force Indialle siirtyvän Strollin.

Toinen paikka on vielä täyttämättä, ja motorsportin tietojen mukaan talli olosi kiinnostunut pestaamaan kokeneen Kubican tulokaskuski Russellin rinnalle.

Asioita mutkistaa kuitenkin Ferrarin tarjous. Italialaistiimi kaipaa kehityskuljettajakseen kuskia, jolta löytyy kokemusta nykypäivän autoista ja renkaista. Pestiä tällä kaudella hoitaneet Antonio Giovinazzi ja Daniil Kvjat siirtyvät molemmat ajotehtäviin toisiin talleihin kaudeksi 2019.

Kubica kärsi pahoja vammoja erityisesti oikeaan käteensä rallionnettomuudessa helmikuussa 2011. Vaikka mies onkin palannut onnistuneesti F1-auton rattiin lukuisissa testisessioissa, ei käden toiminnasta ole tietoa kisaolosuhteissa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale