Toro Rosson kuskilupaus Pierre Gasly kertoi Romain Grosjeanin pahoitelleen maanmiehelleen suoraan hänen autoaan päin kolarointia Abu Dhabin harjoituksissa.

Toistuvan kolaroinninsa vuoksi ”Crashjean”-liikanimen saaneella Grosjeanilla sattui taas vahinko. Haas-pilotti onnistui rysäyttämään kilpurinsa päin kilpatoveriaan Gaslya Abu Dhabin vapaissa harjoituksissa.

Yhteenotto sattui Grosjeanin hidastellessa erikoisesti Gaslyn edessä 15. ja 16. mutkan vaiheilla. Kun Gasly nousi maanmiehensä rinnalle 17. mutkassa törmäsi Grosjean vahingossa Toro Rosso -pilotin autoon.

Kummatkin kutsuttiin tuomariston puhutteluun, mutta tapauksesta ei jaettu rangaistuksia. Kummankin autot kärsivät tilanteessa pieniä korivaurioita.

Grosjean meni myöhemmin Toro Rosson varikkopilttuulle juttelemaan Gaslylle kolarista.

Ensi vuodeksi Red Bullille siirtyvän kuljettajalupauksen mukaan Grosjean pahoitteli rehdisti virhettään.

– Hän pyysi anteeksi ja kertoi minulle, ettei kukaan kertonut hänelle minun olevan tulossa hänen takanaan. Kun hän katsoi peileihinsä hän ei nähnyt minua. Neljä sekuntia myöhemmin olin jo hänen rinnallaan, Gasly valotti F1 Todaylle.

Gasly oli kuitenkin edelleen hämillään tilanteen lähtökohdista. Ranskalainen ei ymmärtänyt, kuinka valtavalla nopeuserolla ajaneet autot päätyivät kolariin.

– Se ei käy oikein järkeen. Sillä hetkellä olimme nopeaa kierrosta minuutin ja 20 sekuntia hitaampia, joten siinä oli massiivinen nopeusero autojen välillä, F1-kuski hämmästeli.

Lähde: F1 Today