Tällä päivämäärällä, 4. marraskuuta, vuonna 2012 suomalaiset formulafanit iloitsivat Kimi Räikkösen palattua voittokantaan formula ykkösissä. Ikimuistoinen kisa synnytti kuolemattoman lauseen, joka elää kuitenkin valheellisena.

Räikkösen ensimmäisen Lotus-vuosi oli menestys. Komea kausi, jossa Räikkönen ajoi yhtä vaille kaikissa kilpailuissa pisteille, sai kruununsa loppukaudesta, kun Maamme-laulu soi Abu Dhabissa. Räikkönen ajoi voittajaksi upean oman ajosuorituksen ja onnistuneen taktiikan ansiosta.

Jännittävässä kilpailussa nähtiin monia turva-autotilanteita, ja hitaasti körötellessä rengaslämmöt oli ensiarvoisen tärkeää pitää korkealla.

Tästä Räikköstä muistutettiin tiimiradiossa. Siitä, miten mies vastasi, muodostui ensimmäinen legendaarinen lausahdus.

– Kyllä, kyllä, kyllä, kyllä, huolehdin kyllä renkaista. Ei tarvitse muistuttaa jokainen sekunti.

Turva-auton poistuttua kisan päätöshetkillä jännitettin Räikkösen ja Fernando Alonson voittotaistoa. Espanjalainen hiillosti Ferrarillaan pelottavalla tavalla Lotuksen kannoilla, ja tilanne tiedostettiin jälleen myös varikkomuurilla.

– Alonso on takanasi. Pidän sinut ajan tasalla hänestä.

Räikkösen vastaus on legendaarinen, mutta ei sillä tavoin kuin sitä toistetaan.

– Jätä minut rauhaan, tiedän mitä tehdä.

Englanniksi lausahdus kuului ”I know what to do”, mutta t-paidat ja kommenttipalstoilla toistuva lause on vääntynyt muotoon ”I know what I’m doing”.

Ei suuri tai mikään maailmaa kaatava virhe, mutta jonkunhan tämä vääryys tulee korvata.

PS. ”Kiitos” tästä valheellisesta muodosta kuuluu Räikkösen entiselle tallikaverille ja nykyiselle TV-kommentaattorille David Coulthard. Hänen naureskellessa suomalaisen sutkautukselle toisti hän sen väärällä tavalla, ja loppu on historiaa.