Suuren kysynnän vuoksi F1-tähti Kimi Räikkösen tuore haikukirja on tulossa myyntiin Autosportin sivuille. Teosta teetettiin kuitenkin vain 10 000 kappaletta, joten niitä riittää vain kaikista nopeimmille.

F1-sarjaan suurimpiin fanien suosikkeihin kuuluva kuski yllätti toden teolla fanikuntaansa julkaisemalla syksyllä toisenkin kirjan Kari Hotakaisen kirjoittaman elämänkertansa lisäksi.

Räikkösen nimellä julkaistiin erikoinen haikukokoelma, jossa miehen kuolemattomia sanontoja oli väännetty kuuluisaan japanilaiseen runomittaan.

Pian paljastui, etteivät humoristiset haikut olleetkaan suoraan Räikkösen kynästä. Kirja oli Ferrarin ja sen yhteistyökumppanin Philip Morrisin promootiotuote uutta Mission Winnow -hyväntekeväisyystempaustaan varten.

Monet fanit ilahtuivat merkillisestä tuotteesta aluksi suuresti, mutta joutuivat pettymään kuultuaan teoksen olevan varsin harvinainen opus. Kirja ei ollut aluksi tulossa suuren yleisön saataville lainkaan.

Nyt Autosport päätti kuitenkin teettää kirjoja jopa kymmenen tuhatta kappaletta lisää valtavaksi kasvaneen kysynnän kannalta. Lisää tietoa kirjasta voi lukea tämän linkin takaa.

Lähde: Autosport