Sauberilta Ferrarille siirtyvä kuljettajalupaus Charles Leclerc ei ota itse liian vakavasti paineita, joita koko F1-maailma tuntuu kasaavan hänen niskaansa.

21-vuotias monacolainen päätettiin ylentää Ferrarille ensi vuodeksi. Nuorukainen korvaa italialaistallissa maailmanmestari Kimi Räikkösen, joka taas siirtyy vaihdossa uransa alkuaikojen talliin Sauberille.

Tähtikuski Räikkönen jättää ymmärrettävän suuret saappaat täytettäväksi. Monet odottavat Leclercin osoittavan välittömästi ansaitsevansa ajaa Ferrarin kaltaisessa huipputallissa.

Kaikesta mediamyräkästä ja huomiosta huolimatta Leclerc ei kuitenkaan itse ole häkeltynyt huimasta uraliikkeestään.

– Olen aina halunnut mennä sinne [Ferrarille] niin pian kuin mahdollista. Paine ei ole jotain, mistä kärsin. En usko sen olevan ongelma ensi vuonna, kuskilupaus vakuutti Motorsportille.

Nuori kuljettajalupaus aikoo pitää päänsä kylmänä esikuvansa Räikkösen tapaan – keskittymällä ajamiseen mediasta viis veisaamatta.

– Tietenkin minua kohtaan oli tänäkin vuonna jo jonkin verran odotuksia. Ensi vuonna tilanne on enemmän tai vähemmän sama. Aion siis keskittyä 100-prosenttisestani vain työhöni ratin takana ja poistaa nämä odotukset mielestäni, Leclerc linjasi.

Lähde: Motorsport