Ferrarin Kimi Räikkönen ei lämpene turhanpäiväisille mediahuhuille formulavarikolla. Suomalaisen mielestä turhat otsikot ja täysi ”häränpaska” olisi hyvä kitkeä kokonaan pois lajista.

Räikkönen on nähnyt formulaelämää jo lähes 20 vuotta. Aina penseästi mediaan suhtautunut kauden 2007 maailmanmestari on ollut käytännössä aina huhumyllyn keskiössä. Miehestä on riittänyt juttuja laidasta laitaan. Erityisen näreissään suomalainen on katteettomista uutisista, joissa ei ole totuuden hiventäkään.

Motorsport.comille laajan haastattelun antaneelta Räikköseltä kysyttiin, olisiko hänvalmis jopa leikkaamaan osan palkastaan pois, jos sillä keinoin mediavouhotusta lajin ympärillä saataisiin pienemmäksi.

– Ei, en minä sitä halua. Mutta en myöskään usko, että media yksistään saa minut ansaitsemaan palkkani, Räikkönen kommentoi suureen näkyvyyteen.

– Usein kuulee valitettavan, ettei laji kiinnosta enää niin paljon kuin ennen, ja miksei näin ole. Mutta koen, että laji olisi paljon parempi, jos sen ympärillä ei olisi turhia huhuja, tarinoita ja suoranaista paskaa median osalta. Niin moni yrittää luoda kaikenlaisia päättömiä juttuja, että se alkaa olemaan jo itsessään lajia vastaan, Räikkönen puntaroi.