Kimi Räikköselle formulakausi 2018 on ollut erinomainen. Voittajaksi paluu viiden ja puolen vuoden odotuksen jälkeen ei ole ainoa mieltä lämmittävä asia.

Räikköselle Brasilian GP:n kolmossija oli jo kauden 12. palkintokorokepaikka. Häntä enemmän palkintojen jakoon on noussut tällä kaudella vain Lewis Hamilton, 16 kertaa. Tallikaveri Sebastian Vettel on pokannut 11, Max Verstappen 10 ja Valtteri Bottas 8 podiumia.

12 palkintopallikeikkaa yhden vuoden aikana on Räikkösen ennätys, joka on toistunut jo kahdesti aiempina vuosina. Uransa parhaimpana pidettävänä kautena 2005 hän sai podiummäärän 19:ssä startissa, mestaruusvuonna 2007 kisoja ajettiin 17.

Abu Dhabissa Räikkösellä on siis mahdollisuus parantaa omaa ennätystään. Tavoitetta on myös Hamiltonilla, joka voi nousta jakamaan kaikkien aikojen kärkisijaa.

17 podiumin kausiin ovat yltäneet Michael Schumacher kahdesti ja Sebastian Vettel sekä Hamilton kerran. Schumi on silti omassa kastissana. Kaudella 2002 hän seisoi palkintojenjaossa joka ikinen kerta, kun taas esimerkiksi Hamilton sai kaudella 2016 ajaa neljä ”hutikisaa”.