Ferrarin Maurizio Arrivabene tavoittelee koko muun tiimin tavoin vain voittoa ja mestaruuksia. Kaudesta 2015 tallia luotsannut italialainen on kokenut lukuisia onnen ja epätoivon hetkiä, mutta hermonsa hän on menettänyt vain kerran.

Italialaistalli on taistellut tosissaan maailmanmestaruuksista sekä tällä että edellisellä kaudella. Molemmilla kerroilla Mercedes veti kuitenkin pidemmän korren, italialaistallin kompuroidessa kriittisillä hetkillä. Sekä talli että mestaruudesta taistellut Sebastian Vettel ovat tehneet virheitä, jotka ovat olleet paikoin koomisia.

Yksi pahimmista ylilyönneistä tapahtui reilu kuukausi sitten Japanin GP:n aika-ajoissa. Tuolloin talli lähetti Vettelin ja Kimi Räikkösen radalle aika-ajojen päätöshetkillä välikelin renkailla, vaikka rata oli kuiva.

Kuljettajat joutuivat tulemaan renkaidenvaihtoon välittömästi, mutta hukatut minuutit kostautuivat.

Näkökulma: Ferrarille irvailussa raakaa mutkien oikomista – tallin tempun ymmärtää

Arrivabene muistaa tuon taktisen sekoilun saaneen hänet raivoihinsa, ensimmäistä kertaa Ferrari-johtajana.

– Tallilla on johtaja, ja se on minä. Olen raivostunut tiimillemme vain kerran, ja se tapahtui Suzukassa. Mutta kerran kolmessa ja puolessa vuodessa se lienee hyväksyttävää, Arrivabene totesi motorsport.comille.

Arrivabene haluaa johtaa kannustamalla, ei pelolla.

– Kun asiat menevät huonosti, olen tukena. Olen aina tehnyt sen selväksi. Mutta kun asiat ovat hyvin, saan tyydytyksen päästessäni juhlimaan palkintopallin alapuolelle aploodeeraamaan kuljettajillemme ja laulamaan kansallislauluamme. Joskus saatan mennä myös itse podiumille hakemaan pokaalin, mutta listalla on myös pitkä rivi muita henkilöitä, jotka ansaitsevat sen kunnian.