F1-kuljettajan ja tallin luotto meni täysin – nyt koittaa paluu vanhaan talliin

© Kuva: Getty Images

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kokee tallin ja ensi vuonna paluun F1-karkeloihin tekevän Daniil Kvjatin menettäneen keskinäisen luottamuksen venäläisen edellisellä visiitillä tallissa.

Kvjat ajoi Toro Rossolla 2014 ennen ylenemistään emotalli Red Bullille. Vaisut otteet ja Max Verstappenin lahjakkuus saivat tallin vaihtamaan kuljettajien paikkaa kesken kauden 2016. Se suisti miehen alamäkeen, jonka seurauksena hänet korvattiin kesken viime kauden.

F1-ura näytti tulleen jo päätökseen, kunnes Toro Rosso julkaisi pestanneensa Kvjatin takaisin kuskikseen ensi vuodeksi. Tost kertoo Autosportille tallijohdon uskovan venäläiskuljettajan aiempaa huomattavasti kypsempi.

– Olemme iloisia saadessamme hänet takaisin, koska hän on erittäin hyvä kuljettaja. Viime kerralla asiat eivät vain osuneet kohdilleen, Tost toteaa.

Kvjat teki toisella Toro Rosso -visiitillään paljon virheitä joutuen myös useisiin kolareihin.

– Auto ei ollut paras mahdollinen, mutta Kvjat teki myös virheitä. Ongelmia oli vaikea korjata, ja tilanteesta kehkeytyi vaikea. Oli vaikea päästää hänet lähtemään, mutta molemmat osapuolet menettivät luoton toisiinsa, ja se oli ainoa oikea vaihtoehto.