Takavuosien Formula 1 -tähden David Coulthardin mielestä Wiliamsin ja McLarenin tallit ovat luottaneet liikaa legendaaristen maineidensa voimaan unohtaen samalla uudistua.

Skottikonkarin mukaan perinteikkäät brittitallit ovat valahtaneet niin kauas entisvuosien loistostaan sen vuoksi, etteivät ne nuorentaneet henkilöstöään tarpeeksi ajoissa.

Täksi kaudeksi Williams tosin reagoi asiaan palkkaamalla 20-vuotiaan Sergei Sirotkinin ja 19-vuotiaan Lance Strollin.

Vaikka ainakin venäläisen ajolahjoja onkin kehuttu, kumpaakin on pidetty niin sanottuna ”maksukuskina”, joka on ostanut pestin tallissa itselleen rahakkaiden sponsorien kautta.

Myös McLaren päätti satsata nuorempiin kuskilupauksiin hankkimalla ensi kaudeksi riveihinsä 24-vuotiaan Carlos Sainzin ja ylentämällä 18-vuotiaan reservipilottinsa Lando Norrisin kisakuskiksi.

Nuorista kuskeista huolimatta Coulthard kokee Williamsin ja McLarenin jämähtäneen paikoilleen. Entinen McLaren-pilotti olisi kaivannut nuorennusleikkausta talleihin jo aiemmin.

– On hämmentävää ja suuri pettymys nähdä heidän käyvän läpi näitä vaikeuksia. Menestys lähtee ihmisistä eikä nimikyltistä ovessa, Coulthard ruoski BBC:n haastattelussa.

– Se ei ole kestävää toimintaa. Nämä tallit eivät ole selvästi kyenneet uudistumaan, luomaan itseään uudelleen ja houkuttelemaan nuoria lahjakkuuksia. Siihen heidän on sijoitettava, skottikonkari neuvoi.

Formulaveteraani uskoo uuden nousun olevan kiinni juurikin nuorista kuskilupauksista, joita ilman tallien kehitystyö on vaarassa väljähtää pahemman kerran.

– Heidän on muutettava rakenteitaan ja tuoda sisään nuorta talenttia. Sieltä se energia tulee. Heidän on haastettava itseään tai muuten kaikki muuttuu hieman latteaksi ja näinhän näiden tallien suhteen on käynytkin, Coulthard tylytti.

Lähde: BBC