Vaikka Valtteri Bottas myöntääkin olevan pohjimmiltaan joukkuepelaaja, ei nastolalaisen voitonjano ole hänen mukaansa kadonnut mihinkään.

Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti on kärsinyt karmeasta epäonnesta tällä kaudella. Voitot ovat menneet sivuun niin teknisten vikojen, heikkojen kisastrategioiden kuin tallimääräystenkin vuoksi.

Saksalaistalli on suosinut tallikäskyillä vahvasti Lewis Hamiltonia, joka puolustaa parhaillaan maailmanmestaruuttaan Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan.

Viimeksi Bottas sai tehdä tietä tallitoverilleen Sotshissa, jossa suomalaiskuskin varma voittoasema päätettiin luovuttaa brittipilotille aivan kisan lopussa. Ratkaisulla varmistettiin Hamiltonin MM-johtoa.

Pelissä on kuljettajien mestaruuden lisäksi myös valmistajien mestaruus, joka on saksalaisvalmistajalle erityisen tärkeä asia.

Bottas on joutunut monessa kilpailussa kakkoskuskin asemaan, mutta ei ole valittanut roolistaan. Kuuliaisesti työnantajansa pussiin pelannut suomalaiskuljettaja luottaa vahvasti hänen aikansa voittaa olevan vielä tulossa.

– Olen joukkuepelaaja. Sitä minä teen. Kun on sen aika ja saan voittaa, aion tehdä sen. Meille kisatulos on tallina paras lopputulema mitä olisimme voineet toivoa, Mercedes-kuski vakuutti Guardianille.

– Teen sen uudestaankin. Se ei tarkoita, ettenkö olisi kilpailija ja en haluaisi voittaa. Voittaminen on kaikki kaikessa, mutta sen aika tulee myöhemmin, Bottas vakuutti.

Lähde: Guardian