Mercedeksen F1-tallin suomalaistähden Valtteri Bottaksen mukaan hänen ei tarvitse tyytyä Austinin osakilpailussa Sebastian Vettelin hidastamiseen. Nastolalainen on saanut luvan ajaa kilpaa.

Vaikka Bottas on joutunut toimimaan tällä kaudella tallitoverinsa Lewis Hamiltonin ”tukikuskina” moneen otteeseen, ei hän joudu lähtökohtaisesti soittamaan kakkosviulua Teksasissa sunnuntai-iltana.

Viidennestä lähtöruudusta starttaava Bottas kertoi ESPN:lle saavansa keskittyä haastamaan Kimi Räikköstä kärkikolmikon sijasta.

– Uskon tehtäväni olevan yrittää hyökätä ja edetä kisassa. Se tarkoittaa ainakin Kimin ohittamista. Tavoitteenamme on saada maksimipisteet tallina. Ei ole mitään suunnitelmia siitä, että hidastaisin ketään. Painan vain täysiä ja otan parhaan mahdollisen tuloksen, Bottas linjasi amerikkalaismedialle.

Bottaksen puheista huolimatta Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi ESPN:lle aiemmin tallimääräyksen vaihtoehdon olevan edelleen pöydällä Austinissa. Tallin kirkkaimpana tavoitteena on varmistaa Hamiltonin mestaruus kaikin vaadittavin keinoin.

Lähde: ESPN