Ferrarin suomalaistähden Kimi Räikkösen mielestä Sebastian Vettelin ruoskiminen virheistään on turhaa.

Vettelin toistuvat erheet ovat hidastaneet pahasti hänen taisteluaan mestaruudesta.

Viime viikonlopun pyörähdys ympäri jo Austinin kisan ensimmäisellä kierroksella saattoi jopa pahimmassa tapauksessa kaataa miehen MM-haaston kokonaan.

Saksalaistähden tallitoverin mukaan on kuitenkin vielä aivan liian aikaista arvioida, hävisikö Vettel mestaruuskamppailunsa ajovirheidensä vuoksi.

– En tiedä, tekikö hän paljoa virheitä. Saksassa hän ajoi ulos, mutta siellä olivatkin oikukkaat olosuhteet. En tiedä, määritteleekö se todella mitä loppujen lopuksi tapahtui, Räikkönen perusteli Motorsportille.

– Vaikea sanoa. Aina on ihmisiä, jotka osoittelevat sormella ja sanovat ”tämän vuoksi hän ei voittanut”, suomalainen muistutti.

Suomalaiskonkarin mielestä Vettelin mokia on turha tutkiskella suurennuslasin kanssa. Räikkösen mielestä virheet kuuluvat lajiin ja niitä sattuu joka viikonloppu useilla eri osa-alueilla.

– Jos haluaa osoitella sormellaan jotain, on miljoonia asioita, joista voi sanoa ”hänen olisi pitänyt tehdä tämä asia tällä tavalla niin lopputulos olisi ollut erilainen”. Jälkikäteenhän niin on aina helppo sanoa.

– Kun katsotaan kymmenen vuotta taakse päin, voidaan osoitella, että ”hei, sinun olisi pitänyt tehdä tämä toisin ja olisit voittanut.” Se on turhaa, Räikkönen linjasi.

 

 

Lähde: Motorsport