Ferrarin tähtikuski Sebastian Vettel myönsi, ettei kuljettajien mestaruus ole enää hänen omissa käsissään.

Mestaruuttaan puolustuvan Lewis Hamiltonin ote kirkkaimmasta palkinnosta vahvistui entisestään brittitähden vietyä voiton Venäjän osakilpailusta Mercedeksen tallimääräyksellä.

Suomalaistähti Valtteri Bottas joutui tekemään tilaa tallitoverilleen Hamiltonin mestaruusaseman varmistamiseksi. Ero Vetteliin kasvoi jälleen usealla pisteellä saksalaisen jäädessä viime sunnuntaina kolmanneksi.

Vettel tiedostaa, että Hamiltonilla ei tarvitsisi voittaa enää ainuttakaan jäljellä olevista kisoista mestaruuden voittamiseksi. Brittitähti voisi ajella rauhassa toiseksi kauden viidessä viimeisessä kilpailussa.

– Tietenkään se [mestaruus] ei ole enää täysin käsissämme. Tarvitsisimme jotain tapahtuvan hyväksemme. Meidän on kuitenkin varmistettava, että olemme aina siellä taistelemassa [voitosta]. Jos se on kolmossija, meidän on saatava se. Jos se on voitto, sekin on saatava, Vettel sanoi Racefansille.

– Jos voitamme seuraavissa kisoissa, voimme antaa paljon painetta heille ja laittaa jotain tapahtumaan. Siihen meidän on keskityttävä. Se ei ole helppoa, mutta uskon meillä olevan reilu mahdollisuus, jos kaikki menee, saksalainen pohdiskeli.

Lähde: Racefans