Renault kokee joutuneensa sivulliseksi uhriksi F1-sarjan kohuilmiössä – ”Olemme eristyksissä”

© Kuva: Getty Images

Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul kokee tallinsa kärsineen formuloiden kärkitallien kilpavarustelusta, jossa ranskalaiset ovat jääneet pahasti jälkeen.

F1-sarjan kahden parhaan tallin Ferrarin ja Mercedeksen tekninen ylivoima on puhuttanut autourheilufaneja jo pitkään. Monien mielestä jättivalmistajien massiivinen etumatka haastajiin on ollut huonoksi lajille tehden kilpailuista ennalta-arvattavan tylsiä.

Abiteboul tunnistaa ilmiön. Hänen mukaansa tiukinta kilvanajoa nähdään sarjan keskikastissa, jossa Mercedeksen ja Ferrarin asiakastallit hyötyvät kärkimerkkien teknisestä kehityksestä.

– Näemme olevamme todella tiiviissä keskikastissa, jossa suurin osa autoista ympärillämme hyötyvät ja seuraavat Mercedeksen ja Ferrarin menestystä, jotka ovat puolestaan kilpavarustelussa mestaruutta kohti, tallipomo arvioi Motorsportille.

Omaan tekniikkaansa nojaava Renault kokee jääneensä epäsuotuisaan asemaan kilvassa kärkikaksikkoa vastaan.

– Mielestäni olemme kuin sivullisia uhreja. Näemme sivullisia vaikutuksia ja seuraamuksia siitä, kun Ferrarilla oli aikanaan etulyöntiasema Mercedekseen verrattuna. Sen jälkeen Mercedes teki todella ahkerasti kehitystyötä ottaakseen heidät kiinni, Abiteboul sanoi.

– Nykyisten sääntöjen puitteissa tämä on hyödyksi Force Indian, Haasin ja Sauberin kaltaisille asiakastalleille. Me olemme eristyksissä. Se ei ole ongelma siinä mielessä, että olemme itsekin valmistaja. Meillä on täysi vastuu, mutta meidän on kehityttävä kaikessa, tallijehu linjasi.

Lähde: Motorsport

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!