Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljasti käskevänsä kuskikaksikkoaan ajamaan ”synkronoidusti” mahdollisimman leveästi Meksikon GP:n näyttämönä toimivan Hermano Rodriguezin radan ensimmäiseen mutkaan.

Taktiikan tavoitteena olisi varmistaa eturivistä starttaavien Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin lähdön onnistuminen.

Suorilla reilusti nopeammat Ferrarit ja Mercedekset tulevat epäilemättä iskemään kovaa heti lähdössä, eikä Red Bull haluaisi menettää tuplavoiton asemiaan heti kilpailun ensimetreillä.

– Näimme Japanissa mitä kävi, kun Sebastian [Vettel] oli Maxin takana. Näimme Sebastianin Danielin takana Austinissa viime viikonloppuna. Ferrari on niin vahva suoralla linjalla. Sama pätee Lewisiin [Hamiltoniin], Horner arvioi Sky Sportsin haastattelussa.

– Heidän on keskityttävä enemmän noiden kaverien tekemisiin kuin itseensä. Keskustelemme näistä asioista kisaa edeltävässä palaverissa, tallijehu linjasi.

Horner vakuutti, ettei Verstappenin ja Ricciardon tarvitse ajaa käsi kädessä. Tähtikuskit saavat kisata vapaasti sillä ehdolla, etteivät he riehaannu radalla liikaa.

– He saavat kisata vapaasti, mutta heidän on pidettävä pelinsä puhtaana. Kisaa ei voiteta ensimmäisessä mutkassa, vaan kaikki on kiinni renkaiden säästelystä. Ne ovat aivan helvetin hauraat, kuten olemme nähneet, Horner sanoi.

Lähde: Sky Sports