F1-sarja on jakaantunut tällä hetkellä valitettavasti kahden kerroksen väkeen. Kolmen kärkitallin takana käydään suurta yleisöä kiinnostamaton, mutta huomattavasti tasaisempi ja jännittävämpi taistelu.

Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin kerätessä voitot, palkintosijoitukset ja suuren yleisön huomion on taistelu keskikastin herruudesta tiukkaa usean tallin kesken. Renault, Haas, Force India, Sauber, McLaren ja Toro Rosso ovat kaikki pystyneet olemaan tällä kaudella ”B-joukon” ykkösiä. Vain alavireinen Williams on ollut selvästi heikompi.

Tasainen, käytännössä kisasta toiseen heilahteleva voimasuhde tarjoaisi toisenlaisessa maailmassa erittäin jännittävän taistelun tämän kauden maailmanmestaruudesta.

Mikäli Mercedes, Ferrari ja Red Bull pyyhittäisiin pois tämän kauden pistetilastoista, olisi voittoa juhlinut tällä kaudella kahdeksan eri kuljettajaa viidestä eri tallista. Kun kautta on jäljellä neljä osakilpailua, olisivat Nico Hülkenberg, Sergio Perez, Esteban Ocon, Carlos Sainz ja Kevin Magnussen 16 pisteen sisällä toisistaan.