Max Verstappen luottaa Red Bullin moottorintoimittajaksi ensi kaudeksi ryhtyvän Hondan tuottavan tallille laadukkaan voimanlähteen. Pelkoa japanilaismerkin ja McLarenin kaltaisen katastrofin uusimisesta ei ole luvassa.

Verstappen on tuskaillut äänekkäästi tallin nykyisen kumppanin Renaultin tehottomuutta ja epäluotettavuutta. Välit ovat kiristyneet kauden edetessä, eikä hollantilaiskuski ole piilotellut haluaan päästä jo käsiksi ensi kauden moottoriinsa.

Kolmen tuskallisen McLaren-vuoden jälkeen täksi kaudeksi Toro Rosson vauhdittajaksi siirtynyt Honda on saanut hyvin juonen päästä kiinni. Rohkeimpien arvioiden mukaan sen kone olisi jo Renaultin myllyä tehokkaampi, eikä luotettavuuskaan ole enää suuri kompastuskivi.

Rohkaisevat merkit keräävät Verstappenin kehut. Hollantilainen listasi kotisivuillaan, mitä Hondalle tulee antaa tehtäväksi.

– Heitä tulee ohjeistaa rakentamaan paras ja nopein moottori, ei niin pieni ja kompakti kuin mahdollista. Me haluamme tehoja, ja olemme valmiita tekemään muutoksia autoomme tämän tavoitteen saavuttamiseksi. McLarenin lähestymistapa oli tyystin eri, Verstappen toteaa.

Brittitallin ja Hondan välinen dialogi ei toiminut, ja se oli avainasemassa Hondan tuskaillessa moottorinsa kanssa. Verstappen vakuuttaa, ettei Red Bull aio sortua samaan virheeseen.