F1-sarjan hallitseva mestari Lewis Hamilton paljasti Mercedeksen vaatimattoman suorituskyvyn Meksikon harjoituksissa johtuneen aerodynaamisista ongelmista ja moottorivioista.

Meksikon Hermanos Rodríguez moottorirata tarjoaa aina aivan omanlaisia haasteitaan formulatalleille.

Ohuessa ilmassa tavallista korkeammalla meren pinnasta sijaitseva rata heikentää erityisesti F1-autojen aerodynaamisia ominaisuuksia. Downforcea eli pitovoimaa on vaikea löytää juuri millään asetuksilla.

Näistä vaikeuksista kärsivät Mercedeksen tähtipilotit Hamilton ja Valtteri Bottas. Kun päälle lisättiin vielä yllättäviä moottorivikoja, oli pannukakku harjoituksissa valmis.

Harjoituksissa Hamilton ja Bottas ylsivät parhaimmillaan seitsemänteen ja yhdeksänteen sijaan.

Lopulta brittikuljettaja täräytti kuitenkin aika-ajoissa kolmanneksi. Hamilton koki lähtöruutunsa nappisuoritukseksi aiempiin ongelmiin ja Red Bullin ylivoimaan suhteutettuna.

– Se on kuin ero yön ja päivän välillä. Eilen [perjantaina] tuskailimme pahasti. Kun pääsimme P2:een, ajaminen ei ollut todellakaan mukavaa, Hamilton taivasteli Autosportin haastattelussa.

– Koko autossa oli monia erilaisia ongelmia. Teknisellä puolella, aeropuolella ja enimmäkseen mekaanisella puolella. Aerodynamiikan ja moottorinkin puolella vikoja oli hieman, englantilainen paljasti.

Lähde: Autosport