Kimi Räikkösen eilinen voitto USA:n GP:ssä ratkesi suomalaisen ja tallin saumattomaan onnistumiseen. Ratkaisevaa oli Mercedeksen taktiikkabluffin selvittäminen.

Räikkösen takana ajanut Lewis Hamilton pystyi tekemään virtuaalisen turva-auton turvin varikkokäynnin, jonka avulla hän näytti ohittavan Ferrarin ja painelevan kisan voittoon.

Räikkönen onnistui pitämään kuitenkin Hamiltonin takanaan ennen omaa varikkokäyntiään. Tässä taistossa kuluneet sekunnit ja kuumentuneet renkaat kostautuivat myöhemmin Mercedeksen brittikuskille, joka tipahti toisen stoppinsa myötä kolmanneksi.

Räikkönen kävi kisan jälkeisessä pressissä lävitse taistelua. Toimittaja kysyi Räikköseltä, miten vaikeaa oli tasapainotella riittävän nopeuden, mutta kuitenkin renkaiden kestävyyden kustannuksella.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

– Se oli tärkeää erityisesti ensimmäisellä strintillä. Siinä täytyi ottaa huomioon renkaiden ja bensan kulutus ja muut tällaiset asiat. Mutta enemmän hetkesstä täytyi mennä fiilistuntumalla, Räikkönen totesi.

– Meillä oli aika hyvä taisto. Yritin pysyä hänen edellään niin pitkään kuin mahdollista. Ja pystyin pitämäänkin hänet takanani. Stopin jälkeen pyrin vain pitämään eron häneen sopivana, ja kun se onnistui, pyrin pitämään renkaani kunnossa loppua ajatellen.