Renault aikoo tuoda ensi kaudella F1-radoille kokonaan uuden moottorin. Ranskalaismerkki aikoo luopua nykyisen versionsa jatkokehittämisestä, koska se kokee sen hukkaan heitetyksi.

Renault ei ole ollut missään vaiheessa moottorikilvoittelun kärkipäässä nykyisten V6-moottoreiden aikakaudella. Tuskastelu on saanut Red Bullin vaihtamaan sen Hondaan, minkä lisäksi Renaultin oma tehdastalli ja McLaren ovat olleet tällä kaudella kärsijöinä.

Huolestuttavimmat arviot esittävät Renaultin pudonneen koko sarjan heikoimmaksi moottoriksi. Tehovajeen lisäksi myös luotettavuus on ollut ajoittain erittäin heikkoa.

Renault-pomo Cyril Abiteboul myöntää nykyisen voimanlähteen olleen heikko ilmestys. Edessä on kuitenkin suunnittelufilosofiallinen muutos.

– Kaudella 2019 meillä on kokonaan uusi moottori. Meidän on pakko tehdä niin, koska nykyisen moottorin C-kehitysversio ei vastannut odotuksiamme. Sitä on myös erittäin vaikea jatkokehittää, Abiteboul toteaa Autosportille.

Uuden voimanlähteen on tarkoitus olla nykyistä huomattavasti tehokkaampi, mutta muutokset sen toimintaan takaavat myös luotettavuuden parantuvan.

– Lähes koko voimanlähde menee uusiksi. Ei vain polttomoottori, vaan myös hybridipuoli.

Jo vuosia kehitetyn voimanlähteen kuoppaaminen ja täysin uuden esitteleminen voi olla riski, sillä sen epäonnistuttua Renaultilla olisi käsissään kaksi kilpailijoille häviävää versiota. Vaikka vanhasta versiosta voidaan ottaa opiksi, saavat Mercedes, Ferrari ja jopa Honda isoa etua pystyessään jatkokehittämään jo vuosia käyttämiään voimanlähdeversioita.