Toyotan Jari-Matti Latvala johtaa Katalonian MM-rallia. Suomalaiskuski on tehnyt kovan tempun nousussaan, mutta taistelu rallin kärkipaikasta tiivistyy hermojaraastavan tasaiseksi.

Eilinen rengasrikko pudotti Latvalan minuutin päähän kärjestä, mutta kova vauhti lauantain etapeilla nosti autokunnan kisan kärkeen ohi kotiyleisön suosikin Dani Sordon.

Sade sekoitti pakkaa, ja toisena Latvalan kannassa ajanut Sordo menetti runsaasti aikaa muihin nähden sateen voimistuttu jatkuvasti.

Kärkitaistoon ovat tunkeneet mukaan ranskalaiskuskit Sebastienit Ogier ja Loeb. EK:lla 13 pohjat ajanut Ogier on Latvalaa perässä vain 7,2 sekuntia, eron kavetessa yli 9 sekuntia.

Paluun MM-karkeloihin tähän koitokseen tehnyt Loeb ajoi päivän kolmanneksi viimeisellä pätkällä hurjan pohja-ajan nousten jo lähelle Latvalaa, mutta seuraavalla EK:lla takkiin tuli kaksi sekuntia. Ennen lauantain päätöspätkää kaksikon ero on 9,9 sekuntia.

Tämän kauden MM-taistelijoista Ogier on siis toinen, Thierry Neuville viides ja johtoasemasta rengasrikon kärsinyt Ott Tänak kahdeksas.