Fernando Alonson F1-uraa on jäljellä enää kolme osakilpailua. Kaksinkertaisella maailmanmestarilla on mahdollisuus saada haltuunsa hieno ennätys, mutta se vaatisi täydellistä onnistumista.

Alonso on ajanut F1-sarjassa yhtä kautta lukuun ottamatta vuodesta 2001. Sinä aikana espanjalainen on kahminut kahmalokaupalla menestystä ja aseman yhtenä F1-sarjan suurimmista legendoista. Viimeiset vuodet ovat olleet kuitenkin tuskaa.

Alonso on voittanut viimeksi vuonna 2013, ja edellinen palkintokorokesijakin on sitä seuraavalta vuodelta. McLarenilla vietetyt neljä kautta ovat jättäneet pahan jälkimaun miehelle itselleen ja hänen fanijoukolleen. Tämä kaluston epäluotettavuudesta muistettava ajanjakso on viemässä mieheltä mahdollisuuden yhteen ennätykseen.

Alonso jahtaa tosissaan Michael Schumacherin ennätystä kaikkien aikojen eniten kisakierroksia F1-sarjassa ajaneena kuljettajana. Saksalaislegenda kiersi komealla urallaan radan ympäri kaikkiaan 16 825 kertaa.

Alonso on tuota ennätystä jäljessä 173 kierrosta, kun tämän kauden osalta hän voi saavuttaa niitä enää maksimissaan 197. Miehen täytyy siis ajaa käytännössä jokainen loppukauden kilpailu ruutulipulle tai ainakin lähelle sitä.

Austinissa mies keskeytti jo toisella kierroksella jouduttuaan osalliseksi kolariin. Keskeytys kisan alkuvaiheessa osui kohdalle myös Belgiassa.