McLaren-paikkansa kauden jälkeen menettävä Stoffel Vandoorne on hyvin lähellä pullahtamista kokonaan ulos F1-sarjasta. Belgialaiskuljettajaan palveluksista ei olla kiinnostuneita vapaan paikan omaavalla Toro Rossolla.

Vandoornen osakekäyrä on ollut rajussa laskussa tällä kaudella. Belgialainen on jäänyt täysin tallikaverinsa Fernando Alonson varjoon, eikä McLaren päättänyt pitää miestä enää riveissään ensi kaudella.

GP2-sarjan kauden 2015 mestarin vauhtiin luotetaan kuitenkin asiantuntijapiireissä, joten miehen jatkoa F1-sarjassa on elätelty.

Yhtenä potentiaalisena tallina pidettiin Red Bullin junioritallia Toro Rossoa, jonka moottoriurheiluasioista vastaava pomo Helmut Marko on kuitenkin nyt laskenut pois laskuista.

– Emme halua Vandoornea. Hän ei vain yksinkertaisesti ole riittävän nopea formula ykkösiin, Marko totesi suorasanaisesti belgialaiselle RTBF:lle.

Vapaita paikkoja olisi vielä tarjolla Williamsilla ja Force Indialla, mutta niihin on tarjolla muita kuljettajia ennen belgialaista. Vandoornen uskotaankin suuntaavan sähköformulasarja Formula E:hen.