F1-sarjan moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mukaan Lewis Hamiltonin viime sunnuntaina varmistama viides maailmanmestaruutensa oli brittitähden uran haastavin MM-titteli.

Mercedes-tähti voitti kuluvan kauden mestaruuden Meksikon osakilpailussa sunnuntaina.

Hamilton oli ehtinyt kerryttää jo niin suuren piste-eron toisena olleeseen Ferrari-haastaja Sebastian Vetteliin, ettei saksalaisella ollut enää pienintäkään saumaa mestaruuteen.

Brittipilotti nousi saavutuksellaan varsin arvokkaaseen joukkoon. Miehestä tuli Juan Manuel Fangion ja Michael Schumacherin ohella vasta kolmas kuski F1:n historiassa, joka on saavuttanut viisi maailmanmestaruutta.

Formulakonkari Brawn myönsi eriä kausia olevan vaikea verrata keskenään. Entinen Ferrarin tekninen johtaja nostaisi silti kauden 2018 mestaruuden Hamiltonin suurimmaksi saavutukseksi.

– On vaikea edes tietää, miten onnitella Lewistä viidennestä maailmanmestaruudestaan. Tämä nostaa hänet legendaarisen Fangion tasolle ja se onkin aika uskomatonta, F1-jehu ylisti Meksikon kisan jälkeisessä kolumnissaan.

– On aina vaikea vertailla, mutta tämä oli ehkä hänen vaikeimmin voitettu mestaruus kaikista hänen titteleistään, Brawn pohti.

Brawn kokee Hamiltonin poikkeuksellisen menestysputken nostavan hänet urheilun historiankirjoihin.

– On myös vaikea löytää ketään muuta urheilijaa missään lajissa, joka olisi saavuttanut näin paljon näin lyhyessä ajassa. Tämä on Lewiksen 12. kausi Formula 1:ssä ja hän on voittanut miltei puolet niistä. Se on todella ällistyttävää, Brawn meuhkasi.