Vailla F1-pestiä oleva kuskilupaus ei luovu toivosta – hehkutti tahtotilaansa: ”Tekee minusta nälkäisemmän kuin koskaan”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Mercedeksen junioriohjelman kasvatti Esteban Ocon on näillä näkymin jäämässä ilman F1-kisakuskin työpaikkaa ensi kaudeksi, ei nuorukainen aio luopua formulaunelmastaan.

Ranskalaiskuski on lähtökuopissa Force Indian tallissa, jossa miehen pestin ryövää ennemmin tai myöhemmin Lance Stroll. Talouskriisissä kärvistelleen tallin osti vasta yhdessä sijoittajaryhmänsä kanssa kanadalaisliikemies Lawrence Stroll, joka haluaa poikansa tallinsa riveihin.

Ocon kerännyt kehuja monilta korkean profiilin tahoilta, kuten Renaultin ja Red Bullin tallipäälliköiltä. Kummatkin olisivat palkanneet ranskalaislupauksen talleihinsa, jos hänellä ei olisi kytköksiä Mercedeksen talliin.

Kuskimarkkinat eivät suosineet Oconia tällä kaudella. Vaikka miestä on hehkutettu yhdeksi F1-varikon lahjakkaimmista tulevaisuuden kyvyistä, ovat lähes kaikkien tallien kokoonpanot täynnä.

Karun kohtalon voisi kuvitella lannistavan monia kuskilupauksia. Ocon ei ole kuitenkaan vaipunut epätoivoon.

Sisuuntunut ranskalaiskuljettaja vakuutti tuoreessa Twitter-päivityksessä jatkavansa taistelua kohti unelmiaan.

– Minun täytyy kiittää kaikkia kilteistä viesteistä ja tuesta, jota saan joka päivä. Olemme olleet vaikeissa tilanteissa ennenkin ja olemme aina selvittäneet nuo vaikeudet. Urallani ei ole ollut helppoja teitä, kuten tiedätte.

– Voin luvata teille, ettei tämä ole se hetki, kun luovutan. Motivaationi on korkealla ja vanhat vastustajani ovat huippuautoissa. Tämä tekee minusta entistä nälkäisemmän. Unelmoin F1:stä, syön F1:tä, treenaan F1:tä, pelaan F1:tä ja ajattelen F1:tä, Ocon kirjoitti.