Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul pitää työnantajansa uutta ”Spec-C”-moottoripäivitystä askeleena eteenpäin, vaikka konetta onkin pidetty kestävyyden suhteen epäluotettavana.

Uutisoimme aiemmin siitä, kuinka Red Bull päätti asentaa autoihinsa uuden moottoripäivityksen kovempien tehojen toivossa. Renault oli kuitenkin myöntänyt koneen kestävyyden olevan iso kysymysmerkki, eikä halunnut päivitystä edes omaan autoonsa.

Red Bull päätti ottaa riskin. Uhkapeli kostautui ikävästi, sillä moottorissa ilmeni useita vikoja etenkin Max Verstappenin autossa Singaporen kisaviikonloppuna.

Ongelmiin reagoitiin välittömästi. Energiajuomajätin talli päätti vaihtaa kaiken varalta takaisin Renault’n voimayksikön aiempaan versioon Venäjän GP:tä varten.

Eilen Verstappen lisäsi vettä myllyyn väittämällä, ettei ”Spec-C”-moottori olisi suoriutunut tarpeeksi hyvin Meksikon ja Brasilian korkeuksissa ajettavissa kisoissa.

Kiusallisesta julkisuudesta huolimatta Abiteboul pitää uutta moottoripäivitystään edelleen varteenotettavana teknisenä kehitysaskeleena.

– Spec-C, kuten me kutsumme sitä on hyvä askel. Se on selvä askel tehossa, mutta siihen voi liittyä kuitenkin tietty määrä rajoituksia, tallijehu sanoi Racefansille.

– Se oli osa suunnitelmaa lanseerata myöhemmin vielä ”Spec-B”-moottori. Se on hieman tavallisesta poikkeava, mutta kyse on suunnitelmasta, jonka teimme erityisesti Red Bullin toiveesta, Abiteboul perusteli.

Lähde: Racefans