Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas myöntää olevansa pettynyt siihen, ettei ole voittanut vielä ainuttakaan kisaa tällä kaudella.

Bottaksen toinen kausi Mercedeksellä on ollut suorastaan hämmentävän epäonninen. Mies on ollut lähellä voittoa useammassa kisassa, mutta aina tielle on sattunut jokin merkillinen muuttuja.

Azerbaidhzanissa suomalaisen kisan pilasi rengasrikko ja Australiassa Mercedeksen vaihdelaatikko sanoi itsensä irti. Kiinassa Bottaksen voiton taas varasti Daniel Ricciardo, joka pääsi kärkeen virtuaalisen turva-auton aikana.

Kauden mittaan useat suuret F1-nimet ovat harmitelleet kollegansa epäonnea. Tukijoiden joukkoon on kuulunut muun muassa maailmanmestarit Nico Rosberg ja Lewis Hamilton, jotka ovat kummatkin sanoneet Bottaksen ansainneen voittaa jo monesti.

Bottas myönsi Motorsportille olevansa itsekin hämillään siitä, miten voitto on voinut karata käsistä niin moneen otteeseen.

– Minulle se on melkoinen pettymys ja ällistyttävää etten ole voittanut yhtäkään kisaa tänä vuonna. Se on ollut aika lähellä monta kertaa, varsinkin kauden ensimmäisellä kolmanneksella. Haluan oikeasti voittaa kisoja, siksi olen täällä, Bottas sadatteli.

 

Nastolalaislähtöinen F1-kuski uskoo kuitenkin voivansa vielä voittaa tällä kaudella, jos asiat osuvat kisaviikonloppuisin nappiin.

– Jos minulla on hyvä vauhti, hyvät aika-ajot ja olen vahva kisassa, voin ehdottomasti voittaa. En halua kuitenkaan miettiä sitä liikaa. Kunhan ajan hyviä suorituksia, saan toivottavasti vielä ansaitsemiani tuloksia, Bottas haaveili.

Lähde: Motorsport