Red Bullilla useamman vuoden työskennellyt Adrian Newey, joka suunnitteli muun muassa Sebastian Vettelin mestaruusautot tallissa, kokee saksalaisen olevan ongelmissa paineiden käsittelyn kanssa.

Newey vertaa saksalaista Mika Häkkiseen ja Kimi Räikköseen, jotka Neweyn mukaan pystyivät ohittamaan täysin mestaruustaistossa harteille kerääntyvän painon.

– Urheilussa, mutta myös elämässä ihmiset käsittelevät painetta eri lailla. Kilpa-ajajalle tämä voi olla erityisen haastavaa. Autossa hän ei ole vastuussa vain itselleen, vaan myös koko varikolla olevan tiimin paine on hänen harteillaan, Newey selvensi kuljettajille kasaantuvaa painetta.

– Jos häneltä (Vetteliltä) jokin heikkous löytyy, niin se on se, että hän tekee tyhmiä ratkaisuja tilanteen tiukentuessa, Newey sanoi Vettelistä paineen alla.

Juuri tämän paineen käsittelyssä suomalaiskuskit Räikkönen ja Häkkinen ovat olleet ainutlaatuisia.

– Jotkut kuljettajat eivät vain välitä siitä, kuten esimerkiksi suomalaiset Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen. On kuitenkin myös kuljettajia, jotka kauden lopussa mestaruustaiston tiivistyessä, tuntevat paineen kasautuvan heidän ylleen.