Ferrarin Sebastian Vettel nappasi jälleen nopeimman ajan Italian GP:n aika-ajojen toisessa sessiossa. Mercedeksen Lewis Hamilton onnistui hyppäämään avaussessiossa toiseksi nopeimman ajan vieneen Kimi Räikkösen eteen.

Mercedeksen suomalaispilotti Valtteri Bottas jäi toisessa sessiossa Red Bullin Max Verstappenin taakse viidenneksi.

Kuudennen sijan vei vaikeasta kaudesta kärsinyt Haasin Romain Grosjean. Seitsemänneksi nopein oli Force Indian Esteban Ocon.

Kärkikuskien lisäksi onnistujien joukkoon kuuluivat Williamsin Lance Stroll ja Pierre Gasly, joille sijoitukset aika-ajojen kärkikymmenikössä ovat harvinaisempia. Stroll oli toisen session kahdeksas ja Gasly kymmenes.

Kärkikymmenikön ulkopuolelle jäivät Williamsin Sergei Sirotkin, Nico Hülkenberg ja Daniel Ricciardo. Australialaistähti ei ajanut toisessa sessiossa saatuaan aiemmin lähtöruuturangaistuksen uuden voimayksikön vaihtamisen vuoksi.

Jatkosta aika-ajoissa tipahtivat myös Kevin Magnussen ja Fernando Alonso, jotka päätyivät erikoiseen yhteenottoon mutkassa keskellä aika-ajosessiota.

Alonso yritti ohittavan Magnussenia saadakseen hyvän imuefektin, mutta tunaroi tilanteen. Toisaalta tanskalaiskuski näytti myös puolustavan asemaansa kisatilanteen tapaan.

– Magnussen halusi kisata ykkösmutkassa, Alonso huudahti tiimiradiossa.