Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Mercedes aikoo vältellä tallimääräysten langettamista kuljettajakaksikolleen niin pitkään kuin mahdollista.

Vaikka Valtteri Bottasta pyydettiin hidastamaan Ferrari-tähti Kimi Räikköstä viime viikonloppuna Italian GP:n voittotaistelussa Lewis Hamiltonin varikkopysähdyksen aikana, ei Wolff kokenut kyseistä vetoa tallimääräykseksi.

Wolff korosti, ettei pidä tallimääräyksistä lainkaan. Itävaltalaiskonkarin mielestä Mercedes on onnistunut välttämään mahtikäskyjen langettamista toistaiseksi.

Vaikka Bottas on jäänyt jo kauas jälkeen Hamiltonista MM-taistelussa, talli toivoo edelleen selviävänsä ilman tallikäskyjä.

– En oikein pidä tallimääräyksistä. Ne eivät ole siistejä eivätkä ne ole hyväksi lajille. Ne eivät ole myöskään hyväksi kummallekaan kuljettajalle, Wolff linjasi Motorsportin haastattelussa.

– Lewis ei halua mitään lahjoja eikä Valtteri halua luovuttaa mitään. Katsomme tilannetta kisa kisalta, Wolff vakuutti.

Tallipampun mukaan tallimääräyksille ei nähty mitään tarvetta Monzassa. Tilannetta tarkastellaan uudelleen F1-sarjan seuraavalla kierroksella Singaporella.

– Keskustelimme siitä kisa-aamuna. Kävimme läpi erilaisia tilanteita, eikä meillä ollut tarvetta niille [tallimääräyksille]. Katsotaan, mitä Singaporessa tapahtuu. Haluan puskea sitä hetkeä niin kauas kuin mahdollista, Wolff sanoi.

Lähde: Motorsport