F1-konkari Kimi Räikkönen kertoi päättäneensä jatkaa formulauraansa ajohalujen säilymisen vuoksi.

Kun huhut Räikkösen Ferrari-uran päättymisestä alkoivat yltyä ja kävivät lopulta toteen, odottivat monet F1-fanit suomalaistähden päättävän uransa formuloiden parissa.

Räikkönen kuitenkin yllätti julkistamalla lähes välittömästi siirtonsa Sauberille, talliin, jonka riveissä hän aloitti pitkän ja ansiokkaan F1-uransa jo vuonna 2001.

Suomalainen kuitenkin vakuutti tuoreessa Racefansin haastattelussa, ettei ratkaisua Sauber-siirrosta tehty nostalgiselta tunnepohjalta. Räikkönen sattui tuntemaan edelleen paljon ihmisiä vanhasta tallistaan, jota myöten Sauber oli luontevin vaihtoehto.

Konkarikuski tiesi palon ajamiseen olevan edelleen tallella. Vaikka F1-kuskin mediavastuut ja muut oheistehtävät miestä ajoittain ärsyttävätkin, oli intohimo kilpa-autoilua kohtaan vielä tarpeeksi vahva uran jatkamista varten.

– Olen aina sanonut lopettavani silloin, kun se tuntuu oikealta minulle. Kilpaileminen on tietenkin se osa, josta nautin eniten. Sen vuoksi olemme täällä, Räikkönen kertoi.

– Luonnollisesti kaikki muut asiat ovat aina olleet iso osa kisaviikonloppua. Se on normaalia meille. Se ei ole kuitenkaan se syy, jonka vuoksi tulemme tänne. Syy on kilpailu ja ajaminen, Räikkönen korosti.

Lähde: Racefans