Red Bullin australialaistähden Daniel Ricciardon mukaan Sotshin moottoriradalla ajaminen on kuin parkkipaikalla kurvailua.

Ricciardon vire ei ole ollut viime aikoina parhaasta päästä. Vaikka Red Bullin auton suorituskyky näytti mainiolta Singaporessa, jäi aussikuski vain kahdeksanneksi tallitoveri Max Verstappenin saapuessa maaliin jopa toisena.

Renault’lle ensi kaudeksi siirtyvä tähtikuski ei odota huipputulosta ensi viikolla ajettavasta Venäjän osakilpailusta. Sotshin poikkeuksellisen mallinen rata ei ole suosinut Ricciardoa ennenkään.

– Tämä ei ole rata, jolla olen tehnyt loistavaa tulosta. Se ei oikeen käy vahvuuksiimme. Tämä on kuitenkin kilvanajoa, ja mitä tahansa voi tapahtua. Se [rata] on todella tasainen ja avoin. Se on tavallaan kuin ajaisi kaasu pohjassa parkkipaikalla, Ricciardo letkautti GP Fansin haastattelussa.

 

Vaikka Red Bullin kilpuri ei olisikaan suorituskykyisimillään omaperäisellä radalla, on Ricciardo kokenut Sotshin hauskaksi paikaksi ajaa.

– Se on yllättävän nautinnollinen kierros. Pitkä suoraa lukuun ottamatta radalle mahtuu kaikenlaista. Sen pohja laittaa sinut miettimään koko ajan, aussitähti analysoi.

Sotshin kisajärjestäjät saivat Ricciardolta kiitosta kehitystyöstään radan parissa.

– Radan pinta on myös kehittynyt paljon viime vuosien mittaan. Kun menimme sinne ensi kertaa, rata oli todella liukas. Pitotasot ovat kuitenkin kehittyneet reilusti ja radasta on tullut mukavampi ajaa, Ricciardo kehui.

 

Lähde: GP Fans