Haasia ja Force Indiaa haastavan F1-tallin kuski myöntää: ”Löydettävä jotain taikavauhtia”

© Kuva: Getty Images

Renaultin kuljettaja Carlos Sainz Jr. uskoo tallinsa kaipaavan ”taikavauhtia” päihittääkseen Haasin ja Force Indian keskikastin taistelussa Monzassa.

Ranskalaistallilla oli vaikeuksia löytää kilpailukykyistä vauhtia Spassa radan haastavuuden vuoksi. Monzan vaikea rata tarjoaa samankaltaisia haasteita, eikä Sainz odota tälläkään kertaa leppoisaa viikonloppua Italiassa.

Espanjalainen ylsi Monzan toisissa vapaissa harjoituksissa vain 12. sijalle jääden kaksi sekuntia kärjen vauhdista.

Renaultin tärkeimmät kilpakumppanit Force India ja Haas olivat myös kelvollisessa vireessä perjantain harjoituksissa. Jenkkitallin sveitsiläiskuski Romain Grosjean ylsi Sainzin eteen, mutta ei kuitenkaan voittanut espanjalaisen tallitoverin Nico Hülkenbergin vauhtia.
Force Indian Esteban Ocon ja Sergio Perez taas pähittivät kummankin haastajatallin kuskikaksikon.

 

Monzan haastava rata paljastaa ranskalaisten auton heikkoudet. Mies ei siloitellut Renaultin tiukkaa tilannetta kerratessaan Italian GP:n lähtökohtia.

– Tiedämme heikkouksiemme tulevan esiin tällä radalla.  Tiedämme myös sen, että edessämme on kolme keskikastin tallia. Tiedämme myös Monzan sunnuntaiden olevan mielenkiintosia, joten aiomme taistella sijoista, espanjalaispilotti vakuutti Motorsportille.

– Meidän on tehtävä todella kovasti töitä löytääksemme vauhtia tällä radalle. Meidän on löydettävä jotain taikavauhtia piestäksemme Haasin ja Force Indian, jotka ovat selvästi meitä edellä. Jopa Sauber on edellämme, Sainz sadatteli.

Sainz olettaa suurten valmistajien koneistolla ajavien vastustajien nostavan tasoaan entisestään lauantaina.

– Tavallisesti Mercedeksen ja Ferrarin moottoreista löytyy hieman lisää tehoja aika-ajoja varten. He pystyvät ottamaan enemmän tehoja irti siitä kuin me, Renault-kuski arvioi.

Lähde: Motorsport