Romain Grosjean on paljastanut rankkojen aikojen koetelleen häntä tosissana. Ranskalaiskuski mietti tosissaan kilpakuljettajan ammatin vaihtamista kokin hommiin.

Grosjean on ollut vaikeissa paikoissa useita kertoja urallaan. Pahiten miestä möyhennettiin kaudella 2012, jolloin jatkuvat kolaroinnit poikivat hänelle jopa yhden kisan ajokiellon. Myös tänä vuonna rapaa tuli alkukaudesta niskaan urakalla pistetilin pysyessä nollilla.

Uran lopettaminen kävi kuitenkin mielessä aiempien tapahtumien johdosta. Grosjean nousi F1:iin kesken kauden 2009 Renaultin annettua kenkää Nelson Piquet jr:lle. Grosjean ajoi kauden loppuun saavuttamatta pistettäkään, mutta paikka tallissa näytti varmalta.

Tieto Vitali Petrovin pestistä tallissa hänen sijastaan saapui Grosjeanilla vasta juuri ennen kauden alkua.

– Se oli 31. päivä tammikuuta, kun sain soiton tallipomo Eric Boullierilta. Hän sanoi minut korvatun Vitalilla. Ajattelin että se oli siinä, urani on ohi ja minun on ryhdyttävä kokiksi, sillä se on toinen intohimoni, Grosejan totesi sarjan podcastissa.

Samalla mies rakensi kuitenkin uraansa uusiksi. Hän haki vauhtia koppiautoista ja uudelleen GP2-sarjasta, voittaen sen mestaruuden kaudella 2011. Se toi uudelleen paikan formula ykkösissä ja sitä kautta sementoi hänen asemansa sarjan vakituisena kuskina.

Kokkailu on lähellä ranskalaiskuskin sydäntä. Hän on jopa julkaissut keittokirjan aiheesta.