Formulakuskilta rehellistä puhetta autonsa moottorin puutteesta – ”En voi kieltää, etteikö siitä uupuisi tehoja”

© Kuva: Getty Images

Toro Rosson F1-kuskin Pierre Gaslyn mukaan Hondan voimayksikön tehot ovat jättäneet kauden mittaan toivomisen varaa.

Japanilaisvalmistaja yllätti suuresti koko F1-varikkoa odotettua ärhäkämmällä suorituskyvyllään alkukaudella. Hondan tämän vuoden ainoa asiakastalli näytti yhtäkkiä puolet vahvemmalta kilpailijailta aiempiin vuosiin verrattuna.

Hondan tekniikka vaikutti niin voimakkaalta, että Toro Rosson emotalli Red Bull innostui heivamaan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Renaultin ojaan solmien moottorisopimuksen japanilaisten kanssa ensi vuodeksi.

Kauden edetessä Hondan vauhti on alkanut kuitenkin vaikuttaa jo hieman vaatimattomammalta. Vaikka voimayksikön luotettavuus onkin ollut McLaren-vuosia paremmalla tasolla, on sen suorituskyky edelleen tietynlainen kysymysmerkki.

Viime kisoissa Toro Rosso -piloteilla on ollut vaikeuksia haastaa keskitallin väkevimpien kilpailijoiden Renaultin ja Haasin vauhtia. Ensi vuodeksi Red Bullille siirtyvä Gasly myönsikin Venäjän GP:n alla, etteivät moottorinsa tehot ole toivotulla tasolla.

– Moottori on erittäin luotettava ja sen ajettavuus on hyvä. Meiltä puuttuu silti tehoja, sitä ei voida kieltää. Meillä on kuitenkin mukava kehityssuunnitelma, Gasly sanoi Ziggo Sportille.

Lähde: Ziggo Sport