Ferrari on menettämässä otteensa molemmista maailmanmestaruuksista. Valmistajien tittelin lisäksi myös Sebastian Vettelin kuljettajien maailmanmestaruushaaveet ovat vahvassa vastatuulessa.

Mercedes ja Lewis Hamilton ovat äityneet hurjaan iskuun, samalla kun Ferrari ja Vettel ovat heittäneet viime kisoissa suuren määrän pisteitä hukkaan omiin mokiin.

Italialaistallille valitettavan tyypillisesti hädän hetkellä oma pesä tuntuu olevan pahassa sekasorron tilassa. Tilannetta ei yhtään auta median luoma paine sarjan suurinta tallia suuntaan.

Singaporen GP:n jälkeen Ferraria on lyöty niin oman maan kuin kansanvälisenkin lehdistön osalta. The Timesin kolumnisti Rebecca Clancy väläyttää jopa mahdollisuutta suuriin uudistuksiin tallin johtoportaassa.

– Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen asema oli vaakalaudalla jo vuosi sitten, kun talli sukelsi vastaavalla tavalla loppukaudesta. Tuolloin hänen annettiin kuitenkin jatkaa tehtävässään, koska talli uskoi jatkuvuuteen. Se kannatti, sillä Ferrari oli alkukaudesta vahva. Mutta nyt, kun tallin heikkoudet ovat tulleet jälleen näkyvästi esiin, nousee kysymykseksi jälleen kerran Arrivabenen kohtalo.

Suorasukainen ja kuljettajiaan politikoinnilta suojeleva Arrivabene nauttii fanien keskuudessa suosiota. Clancyn mukaan tallipomon täytyy kuitenkin saada nyt tallin kurssi kääntymään.

– Montako kautta Ferrari voi päästä näin lähelle, vain menettääkseen pelin omiin mokiinsa?

Arrivabene nousi tallin johtoon kaudeksi 2015.