Fernando Alonson toivotaan jatkavan McLarenin taustoilla – ”Hänen kaltaistaan hahmoa tarvitaan”

© Kuva: Getty Images

McLarenille ensi kaudeksi siirtyvä espanjalaiskuski Carlos Sainz Jr. toivoo maanmiehensä Fernando Alonson jatkavan brittitallin palkkalistoilla jossakin roolissa.

Vaikka Alonso jättääkin F1-sarjan toistaiseksi ensi vuonna, läheisenä ystävänään espanjalaiskonkaria pitävä Sainz toivoisi näkevän mentorinsa McLarenin varikkopiltuussa jatkossakin.

Sainzin mukaan Alonson kokemusta kaivattaisiin brittitallissa, joka elää parhaillaan uudellenrakennuksen synnyttämää myllerryksen aikaa.

– Fernandon kaltainen hahmo antaa sinulle aina hieman enemmän itsleuottamusta. Varsinkin, kun hän ollut niin pitkään kuvioissa mukana. Hän tietää, mitä tallin pitäisi tehdä, kuskilupaus kehui Planet F1:lle.

– Vaikka hän ei tukisikaan minua, vaikka toki hän varmasti niin tekeekin, McLaren tarvitsee hänen kaltaistaan hahmoa, Sainz vetosi.

Miesten pitkästä ystävyydestä huolimatta Sainzilla ei ole muita tarkempaa tietoa, mitä Alonson suunnitelmissa on seuraavaksi.

– En tiedä, pysyykö hän täällä vai ei. Tämä kysymys kuuluisi varmaan enemmän tallin johtoportaalle kuin minulle. Hän on aina tärkeä hahmo, minne hän meneekään, Sainz pohdiskeli.

Lähde: Planet F1