F1-sarjan nykytilanne on kasautumassa lajin harteille voimalla, joka voi aiheuttaa todella suuria ongelmia, uskoo McLaren-pomo Zak Brown.

F1 ei ole koskaan ongelmavapaa, mutta Brownin mielestä ”luokkajako” kärkitallien ja muiden välillä, tallien talousongelmat ja maksukuskien rooli kuljettajakatraassa kielivät lajin olevan tikittävä aikapommi, jonka aika on nyt tullut täyteen.

Brown penää lajin omistajalta Liberty Medialta toimenpiteitä, jotteivat ongelmat pahimmassa tapauksessa jopa kaada koko lajia.

– Tämä on ollut tiedossa jo todella pitkän aikaa, ja olemme nähneet näiden ongelmien kasaantuvan. Bernie Ecclestonen aikakaudella homma pysyi suhteellisen kurissa, mutta nykyisen johtajiston pitää skarpata, ettei tilanne räjähdä käsiin, Brown toteaa Autosportille.

Brown maalailee esimerkkinä isomman maailman talousongelmia.

– Jotain pahaa pitää sattua, ennen kuin asiat voidaan korjata. Kymmenen vuoden takainen talouskriisi on erinomainen esimerkki. Pankkimaailma toimii nykyään paljon paremmin ja luotettavammin, koska niiden täytyi muuttaa toimintatapojaan kriisin jälkimainingeissa. Ja kaikki finanssimaailmassa tiesivät, että kriisi tulee iskemään jossain vaiheessa.

F1-sarja on maailman suurimpia urheilusarjoja, mutta Brown varoittaa sitä tuudittautumasta liian turvalliseen ennakkoluuloon.

– En koskaan sanoisi, etteikö F1 voisi kaatua. Haluan kaikkien lopettavan ajattelemasta, että asiat korjaantuvat kyllä omalla painollaa. En osaa edes sanoa, kuinka monta kertaa olen kuullut tuon, ja niin ei ole lopulta käynyt.