Nappisuorituksen Monzan aika-ajoissa täräyttänyt Toro Rosson nuori kuskilupaus Pierre Gasly kehui vauhtinsa olleen selvä merkki Hondan voimayksikön kehityksestä parempaan suuntaan.

Vaikka japanilaisvalmistaja on esitellyt selvästi aiempaa vakuuttavampaa suorituskykyä Toro Rosson kumppanina tällä kaudella, ovat monet epäilleet sen kykyjä.

Epäileväisyys on ymmärrettävää, jos muistellaan Hondan tuskaisia McLaren-vuosia. Toro Rossolta Red Bullille ensi kaudeksi siirtyvän Gaslyn mukaan suorituskyvyn puutteet ja luotettavuusongelmat ovat kuitenkin jääneet jo historiaan.

Gasly yllätti Italian GP:n aika-ajoissa iskettyään vasta toista kertaa tällä kaudella kymmenen parhaan joukkoon. Nuorukainen myönsi yllättyneensä omasta suorituksestaan itsekin.

– Ennen aika-ajoja odotimme Q2:een yltämisen olevan vaikeaa. Lopulta pääsimme läpi Q3:een ja yhdeksännelle sijalle asti. Kaikki meni niin paljon paremmin kuin odotimme, Gasly hehkutti Crash.netin haastattelussa.

– Se oli varmaankin paras kierrokseni tällä kaudella. Oli hienoa tehdä se Italiassa kotiyleisön edessä.

Ranskalaiskuskin mukaan tuloksesta voidaan kiittää tallinsa lisäksi myös Hondan noususuhdannetta.

– Me annoimme todella hyvän yllätyksen. Se näyttää meidän menevän oikeaan suuntaan. He [Honda] voivat olla todella iloisia. Tämä motivoi heitä antamaan meille vielä enemmän. Jos katsotaan kuitenkin viime vuosia, kehitys näkyy selvästi. Se on todella myönteinen asia, Gasly kehui.

Lähde: Crash.net