Williamsin F1-tallin tekninen johtaja Paddy Lowe myönsi odottavansa ”tuskaisia aikoja” yrittäessään selvittää tallinsa alennustilaa.

Brittitalli on ajautunut kuluvan kauden mittaan suorastaan hämmentävän karuun tilaan.

Vaikka Williams odottikin taistelevansa keskikastin herruudesta heti kauden alusta saakka, jäi se nopeasti aivan MM-sarjataulukon viimeiseksi.

Williamsin nuoret kisakuskit Sergei Sirotkin ja Lance Stroll ovat onnistuneet saalistamaan yhteensä vain neljä MM-pistettä. Kuljettajien kokemuksen puutteen lisäksi tallia ovat piinanneet jatkuvat tekniikkaongelmat.

Hallitsevan mestaritallin Mercedeksen moottorit eivät ole juuri auttaneet Williamsin ahdinkoon, sillä auton suorituskykyä ovat syöneet kiusalliset aerodynamiikkaviat ja vakauden puutteet.

Kisaviikonloppuja pilannut etusiipi saatiin vihdoin korjattua, mutta pian ilmeni uusia ongelmia. Yllättäviä vikoja ja suunnitteluvirheitä on Lowen mukaan paljastunut jatkuvasti.

– Kun alkaa kaivaa, löydämme enemmän ja enemmän ongelmia. Meidän on otettava aika paljon muita kiinni. Sillä aikaa meidän on kestettävä tuskaa, kunnes saamme ratkaisun, Lowe valitteli Auto Motor und Sportin haastattelussa.

– Toivomme tekevämme muutamia lisämuutoksia kesätauon jälkeen, mutta siinä ei tule vielä puoliakaan siitä, mitä tarvitsemme. Kyse on lähinnä aerodynamiikasta, mutta on siinä muutakin. Autosta puuttuu vakautta. Olemme jääneet jälkeen, jos verrataan viime vuoteen, F1-konkari myönsi.

Lähde: Auto Motor und Sport