Mercedeksen F1-tallin suomalaisähti Valtteri Bottas sanoi C Moren haastattelussa kilpakumppanien jarrutusliikkeiden yllättäneen hänet Belgian F1-kisan sekavassa lähdössä, jossa hän joutui itsekin suuren joukkokolarin uhriksi.

Nastolalainen joutui aloittamaan kisan tavallista kauempaa lähtöruudukon huonommasta päästä saamansa rangaistuksen vuoksi.

Miehen hyökätessä vauhtiin lähdössä kilpatovereiden äkilliset jarrutukset yllättivät hänet täysin. Bottas ei kyennyt enää välttämään törmäystä, joka rikkoi hänen kilpurinsa siiven.

– Joo, siinä ekassa mutkassa tuli yllätyksenä kuinka aikaisin kaikki jarrrutti siinä. Ainakin se minun edellä ollut auto. Osuin siihen ja etusiipi meni siinä. Saatiin onneksi vaihdettua turva-auton aikana siipi, eikä siinä tullut paljon takkiin, Bottas kertasi lähdön tapahtumia.

Lähtökaaoksen jälkeen suomalainen pääsi kuitenkin piiskaamaan autonsa hyvään vauhtiin ja alkoi ohittaa heikompien tallien kuskeja kerta toisensa jälkeen.

Bottaksen noustua Williamsin, Haasin, Sauberin ja Force Indian kuskikaksikkojen ohi aivan kärjen taakse ei miehellä ollut enää juuri enempää saavutettavissa. Ero kärkikolmikkoon oli ehtinyt kasvaa liian suureksi.

– Kyllä se oli mielestäni [paras vauhtini]. Se ero kärkeen oli niin ero siinä eteenpäin, että tämä oli tänään maksimini. Kyllähän neljäs on aina vähän harmi, top 3 olisi aina parempi, Bottas harmitteli.

Suomalaiskuski tiesi myös eron kärkeen MM-taistelussa kasvaneen entisestään. Vaikka Bottas sai vasta uuden moottoripäivityksen, oli Ferrari vieläkin reilusti nopeampi suorilla.

– En miettinyt sitä [MM-taistelua] kauheasti, mutta tänään tietenkin tuli taas siihen kärkeen eroa, eikä se ole hyvä juttu. Katsotaan vielä loppukaudesta, mihin on mahdollisuudet. Täysiä mennään kuitenkin.

– Sai siitä [moottorista] enemmän vauhtia, on siinä selkeästi enemmän [vauhtia] kuin vanhassa. Ferrari on silti selkeästi nopeampi suorilla, meidän on löydettävä vielä jotain, Bottas myönsi.