Kevin Magnussen on noussut tällä kaudella yhdeksi sarjan varmimmista suorittajista. Tanskalaiskuljettaja kokee pystyvänsä viimein lunastamaan potentiaalin, jonka ensimmäinen F1-kausi häneltä riisti.

Magnussen teki erinomaista tulosta alemmissa formulaluokissa, ennen kuin McLaren nosti tuolloisen juniorikuljettajansa F1-kilpatiimiinsä kaudeksi 2014. Magnussen aloitti F1-uransa upeasti ajamalla palkintopallille ensimmäisessä GP:ssään.

Sen jälkeen miehen otteet hiipuivat, ja kauden päätteeksi hänet siirrettiin syrjään tallin kilpakuskin paikalta. Vielä kesällä 2014 Magnussen oli saamassa jatkaa ja syrjään oltiin laittamassa Jenson Buttonia, mutta lopulta päätös kallistui toisin päin.

Magnussen toimi vuoden tallin varakuljettajana, kunnes hän sai lähtöpassit tallista sähköpostitse syntymäpäivänään. Renaultilla vietetyn vuoden jälkeen kiertolaisen matka jatkui Haasille, jossa hän on sementoinut vihdoinkin asemansa sarjassa.

Magnussen muistelee F1-uransa alkuaikoja, eikä mitenkään lämmöllä.

– Minulla oli allani valtava momentumi saapuessani sarjaan. Mutta menetin sen hyvin nopeasti. Silloisen tiimini (McLaren) tila oli epävakaa ja sen johtajisto riiteli keskenään, Magnussen muistelee valtataistoa motorsport.comille.

Tallin sisäinen kärhämä heijastui myös kuljettajiin.

– Minun ja Jensonin välillä oli valtava paine johtajiston puolelta. Siinä tilanteessa kukaan ei voi tehdä kunnollista jälkeä, ja aloimmekin tekemään turhia virheitä ja sitä kautta suorituskykymme putosi.

Kaudeksi 2016 Magnussenin F1-ura pelastui, kun Pastor Maldonadon rahat loppuivat. Tanskalaiskuljettaja ei kuitenkaan koskaan kokentu oloaan ranskalaistallissa kotoisaksi.

– Olin heille vain varavaihtoehto. Asemani tallissa ei olisi koskaan tullut juurtumaan, sillä en saanut heiltä juurikaan tukea. Onneksi Haas näki minussa olevan potentiaalin, joten heidän tarjoukseensa oli helppo tarttua.