Toro Rosson F1-tallin päällikön Franz Tostin mukaan italialaistallin ailahteleva vire ei johdu Honda voimayksiköstä, vaan auton aerodynaamikan kehityksen haasteista.

Keskikastin häntäpään taistelijana tunnettu Red Bullin sisartalli aloitti kauden 2018 todella näyttävästi.

Hondan moottoreihin vaihtaneet italialaiset yllättivät koko F1-varikon reilusti odotettua hurjemmalla suorituskyvyllään. Kauden edetessä Toro Rosson vauhti on kuitenkin ollut vaatimattomampaa ja varsin ailahtelevaa.

Monet ovat epäilleet suorituskyvyn heittelyn johtuneen Hondan voimayksikön ongelmista. Japanilaisvalmistajan luotettavuushuolet McLarenin kanssa ovat vielä koko F1-maailman tuoreessa muistissa.

Tostin mukaan Toro Rosson pulmista ei tulisi syyttää japanilaisia. Haasteet ovat olleet tallijehun puheiden perusteella täysin korikehityksen puolella.

– Yhteistyömme Hondan kanssa on ollut hyvin menestyksekästä. Kilpailukyvyn puute johtuu välillä korista. Toimme kisoihin aerodynamiikkapaketteja, jotka eivät toimineet odotetulla tavalla, Tost avasi Marcalle.

– Hondan kanssa meillä on pitkän tähtäimen projekti. Honda kehittyy ja tuo meille pieniä päivityksiä, tallipomo vakuutteli.

Lähde: Marca