F1-kausi 2018 on saavuttanut puolivälin krouvina. Käsillä on jo nyt yksi mielenkiintoisimmista kausista vuosiin. Vuodesta voi tulla yksi sarjan historian legendaarisimmista.

Taistelu mestaruudesta on muodostumassa kahden kuskin, Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin väliseksi mittelöksi. Miesten suomalaiset tallikaverit Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen ovat myös iloisesti mukana kärkitaistossa, vaikka voitot ovatkin vielä antaneet odottaa itseään. Lisämaun keitokseen tuovat Red Bullit, jotka pystyvät aika ajoin hämmentämään kärkitaistoa omilla ajosuorituksillaan.

Vaikka kärkitaisto voisi olla leveämpikin, on pääasia, eli jännittävyys, kunnossa. Siitä kertoo tilasto, kuinka paljon voimasuhteet ovat kauden aikana heitelleet.

Vettel ja Hamilton ovat kumpikin vuorotelleet kauden aikana MM-sarjan piikkipaikalla. Yhteensä kärkipaikka on vaihtunut 11 kisan aikana viisi kertaa.

Kyseessä ei todellakaan ole mikään vähäpätöinen määrä, sillä tässä vaiheessa kautta kärkisija on vaihtunut useammin vain kahdella kaudella : 1986 se vaihtui seitsemän ja 2012 kuusi kertaa.

Uiseimmiten johtajan paikka vaihtui kauden aikana vuonna 2010, jolloin Vettel nousi sarjan kärkipaikalle viimeisessä kisassa vaihtaen kärkimiehen nimeä yhdeksättä kertaa. Kahdeksan vaihdon vuosi 1986 on listalla toisena, seitsemän kertaa vaihdos tapahtui 2012 ja 1997.