Surkeasta kaudesta kärsivän Williamsin F1-tallin kuljettaja Lance Stroll myönsi kyllästyneensä syntipukin asemaan tallinsa heikkojen tulosten osalta.

Kanadalaiskuskin toinen kausi autourheilun kuninkuusluokassa on mennyt rehellisesti sanottuna karmeasti. Viime vuoden säännölliset pistesijat ovat jääneet vain muistoksi.

Nuorukainen on napannut vain neljä MM-pistettä kahdentoista kisan mittaan. Tallitoveri Sergei Sirotkin ei ole yltänyt yhteenkään pisteeseen.

Vaikka kokemattomilla kuskit ovatkin joutuneet kärsimään Williamsin jatkuvista tekniikkavioista ja kehitysvirheistä, eivät heidän omatkaan suoritukset ole jättäneet juuri kehumisen varaa.

Stroll kokee kuitenkin saaneensa osakseen aivan liikaa arvostelua. Kanadalaisen mielestä kriitikoiden tulisi suhteuttaa kisaviikonloppujen tulokset Williamsin ahdinkoon.

– Olemme helppo kohde syytöksille. Tallissa on niin paljon insinöörejä ja ihmisiä, jotka vaikuttavat autoon. Luulen, että kuskeja on helppo syyttää. Jos sinulla olisi kokenut kuski, löytäisit jotain muuta, jota syyttää [tuloksista], Stroll tuhahti Motorsportin haastattelussa.

– En ole aivan varma, mikä meidän julkikuvamme on. Ainoa mitä voin sanoa, että meillä on vaikea kausi. Olemme kuitenkin tässä tilanteessa ja meidän on päästävä siitä ulos, Stroll huokaisi.

 

Lähde: Motorsport