F1-konkari Robert Kubica kertoi Motorsportille joutuneensa ottamaan odotettua suuremman roolin Williamsin auton kehitystyössä tälle kaudelle.

Tilanteen taustalla olivat brittitallin yllättävät vaikeudet auton suorituskyvyn kehittämisen kanssa. Williams oli uskonut rakentaneensa kilpailukykyisen auton, jolla se olisi voinut haastaa F1-sarjan keskikastia tosissaan.

Perinteikäs formulatalli jämähti kuitenkin nopeasti kauden alettua aivan sarjan pohjamutiin.

Williamsin nuori kisakuskit Sergei Sirotkin ja Lance Stroll eivät ole onnistuneet hankkimaan MM-pisteitä suurimmassa osassa kauden 12 GP-kilpailussa.

Kokematon kuskikaksikko ei voinut auttaa myöskään yllättävässä tekniikkakriisissä vellonutta tallia auton kehitystyön osalta samaan malliin kuin Kubica.

Juuri kyseisessä tehtävässä puolalaisveteraani päätyikin ottamaan lopulta enemmän vastuuta kuin oli kuvitellut saavansa ennen Williams-pestin ottamista.

– Meidän tilanteessamme yritämme ratkaista ongelmia, joka on vähän erilainen rooli kuin se, jota minulle suunniteltiin, Kubica kertoi.

– Sellaisessa tilanteessa, jossa auto kulkisi sujuvasti, minulla olisi ollut suuri vaikutus. Toisaalta teen myös töitä simulaattorissa ja pyrin parantamaan tätä puolta tallin toiminnassa. Otan myös osaa teknisiin palavereihin, puolalainen valotti.

Vaikka Kubica on kertonut avoimesti halustaan palata kisakuskiksi Formula 1:ssä, on mies tyytyväinen nykyiseen asemaansa Williamsilla.

– Se on varsin avarakatseinen tehtävä, ja uskon sen olevan tyydyttävä minulle ja tallille, Kubica muotoili.

Lähde: Motorsport