Puolalainen konkarikuski Robert Kubica on liitetty useissa F1-varikon sisäpiirihuhuissa mahdolliseen kisakuskin työpaikkaan uudistuvassa Force Indian tallissa. F1-veteraani ei ota kuitenkaan paineita suuresta tilaisuudesta.

Pahassa talouskriisissä rypenyt Force Indian F1-talli sai vasta uuden omistajatahon, kun Williams-kuski Lance Strollin miljonääri-isä Lawrence Stroll osti intialaistallin monihenkisen sijoittajaryhmän kanssa.

Monet uskovat talin laittavan kuskikokoonpanonsa täysin uusiksi ensi kaudeksi. Lance Strollin oletetaan siirtyvän isänsä omistamaan talliin ensitilassa.

Myös Kubicaa on huhuttu vahvasti Force Indian kisakuskiksi. Puolalainen ei ole ajanut kilpaa F1-sarjassa vuosiin.

Vaikka tilaisuus on varsin huima, ei Kubica hermoile turhia hätkähdyttävien ajonäyttöjen antamisesta. Kokenut kuljettaja uskoo hänestä kiinnostuneiden tallien luottavan hänen kykyihinsä.

– Joku saattaisi sanoa minun tähtäävän kisakuskin paikkaan, joten minun pitäisi näyttää kaikkeni. Se on totta, mutta jos joku haluaa uskoa minun olevan tarpeeksi hyvä, he uskovat siihen, Kubica muistutti Motorsportin haastattelussa.

– Jos joku ei usko minuun, he löytävät vaikka sata tekosyytä. Tärkeintä on itseluottamukseni ollessani auton ratissa. En nää tarvetta millekään suurille ponnisteluille [kisakuskin paikan suhteen], konkarikuski vakuutti.

Lähde: Motorsport