Renaultin tehdastallin johtajan Cyril Abiteboulin pelkää suurten tallien sisartallien lisääntymistä F1-sarjassa. Formulakonkarin mukaan ilmiö heikentäisi talleja, joilla ei ole takanaan minkään suuren valmistajan tukea.

Suurten tallien ”kakkostallit” ovat olleet viime vuosina todella harvinainen ilmiö autourheilun kuninkuusluokassa. Ainoa poikkeus on käytännössä Red Bullin sisartalli Toro Rosso.

Tänä vuonna eräät tallit ovat kuitenkin tiivistäneet yhteistyösuhteistaan sarjan kärkinimien kanssa.

Muun muassa Haas ja Sauber ovat tehneet entistä läheisempää tekniikkavaihtoa Ferrarin kanssa. Vasta selvitystilaan joutuneen Force Indian taustalla on F1:n hallitseva mestaritalli Mercedes.

Renault-pomo Abiteboul ei kuitenkaan kaipaa yhtään enempää vastaavia liittoja F1:een, varsinkaan jos ne kehittyvät varsinaisten ”kakkostallien” tasolle.

– Olemme hieman huolestuneita tämän lähestysmistavan riistävän keneltä tahansa, joka ei nauti tällaisen kuvion hedelmistä, ranskalainen sanoi F1i.comille.

– Meidän on varmistettava, että siitä ei tule vaatimus kilpailukykyiselle suorituskyvylle F1:ssä. Muuten mallimme ei toimi, Abiteboul huolehti.

Lähde: F1i.com