Mika Häkkisen mukaan hallitsevan F1:n maailmanmestarin Lewis Hamiltonin ajotyylissä yhdistyvät hienosti sekä ärhäkkyys ja riskien otto sekä hallitut liikkeet ja harkitut päätökset.

Suomalainen F1-mestari kuvaili Hamiltonin päävastuksen Sebastian Vettelin ajotyyliä ”puhtaaksi ja hallituksi”. Häkkinen vertasi saksalaisen ajo-otteita jopa F1-legenda Michael Schumacheriin.

Häkkisen mielestä Hamiltonilta löytyy vastaavaa hallintaa ja varmuutta Mercedes-kilpurinsa ratissa. Brittitähti on suomalaisen F1-veteraanin mukaan Ferrari-tähteä aggressiviisempi kuski.

– Lewis yrittää aina ajaa hieman äärimmäisemmällä tavalla. Hyvin hallitusti, mutta hän puskee autoa lähemmäksi sen rajojaan ja ottaa enemmän riskejä, Häkkinen analysoi Speedweekille.

– Se [ajaminen] ei ole kuitenkaan huolimatonta, vaan hän tekee tietoisia päätöksiä. Jos hän ei ajaudu radalta ulos, hänen ponnistelunsa johtavat superkierrokseen. Sen riskin voi ottaa, mutta ei aina. Muutoin pyörähtää ympäri ennemmin tai myöhemmin, Häkkinen muistutti.

Lähde: Speedweek